Global Woman

Global Woman är ett klokt & lovande sto efter stjärnhingsten S.J’s Caviar, och med stenhårde Yankee Glide som morfar (samma kombination som Celebrity Katie som tjänade nästan 2 miljoner). Hon fyllde tre år 2018 så till skillnad mot vanliga andelshästar slipper du alltså de två första åren, och kan (förhoppningsvis) börja skörda vinstpengar redan i år.

Mamman, Montage, såldes som ettåring på Harrisburgs auktion i USA, då under namnet ‘Abba Hanover’ för $80 000. Hon döptes sedan om av sina ägare till sitt nuvarande namn. Hon skadade sig efter bara åtta starter men visade ändå att hon hade talang och travade snabba 13,0 som treåring. Tack vare hennes förnämliga stolinje köptes hon upp av storuppfödaren Global Farms och verkar idag som avelssto i Frankrike. Hon kommer från en väldigt ädel stolinje med världsmästarinnan och avelschampionen Ima Lula som mormors mormor.

Mormors mor, Keystone Imperial är mamma till stjärnan Pegasus Spur, som tjänade över en miljon dollar(!), och om vi vecklar ut stolinjen ännu lite till så kommer vi till Ima Lulas mamma Noccalula som räknas som ett av de bästa avelsstona genom alla tider.

Alla syskon till Global Woman i startbar ålder har startat och vunnit lopp, och hennes ett år äldre storebror, Global Undecided har vunnit fem av åtta starter.

Vi tror att Global Woman kommer att bli en riktigt framgångsrik tävlingshäst, och siktar på en start till hösten 2018.

STAMTAVLA & SYSKON

ANDELAR

19 ANDELAR TILLGÄNGLIGA

Tävlingsrätten för Global Woman, under perioden 3 till 5 års ålder är uppdelad i 25 andelar, och kostar ca 600 SEK per månad ex. moms – vid 0 kronor intjänat.

Här är ett exempel på hur det skulle kunna se ut, beroende på hur mycket Global Woman tjänar på ett år. 

0 SEK intjänat / Kostnad: 600 SEK per månad

50 000 SEK intjänat / Kostnad: 433 SEK per månad

100 000 SEK intjänat / Kostnad: 267 SEK per månad

150 000 SEK intjänat / Kostnad: 100 SEK per månad

300 000 SEK intjänat / Kostnad: 0 SEK per månad (du tjänar istället ca 400 SEK per månad)

Du betalar ingen insats för din andel – högst ovanligt för en sådan fin häst och när hon dessutom är i startbar ålder. Global Woman kommer att stå i proffsträning hos Veronica Sundberg fram tills hon är fem år gammal.

RAPPORTER

2018-01-31. Global Woman tränar just nu varje dag, och har gjort så sedan i söndags. Hon travar i skogen med långvagn, kortare sträckor på 5-6 kilometer för att komma igång igen efter uppehållet. Vi räknar med att hon kan vara tillbaka i full träning igen i mitten av februari.

2018-01-02. Global Woman har varit inne i en växtperiod och har behövt vila kroppen. Hon har helt enkelt behövt lite semester med utevistelse i hagen, och sporadiska turer i skrittmaskin.